Koloidní minerály a stopové prvky

09.04.2019 09:56

 Často se nás zákazníci ptají, zda neprodáváme i koloidní minerály. Stále jsme přemýšleli, jak to uchopit. 

Víme, že i ty nejjemněji rozemleté minerály jsou pro organizmus vstřebatelné připbližně z 5 - 10ti %. Proto se nám do toho příliš nechtělo. Pokud totiž tělo nedokáže  všechen zbytek vyloučit, což se stává velmi často, Usazují se přebytečné minerály někde v organizmu a nechovají se k nám zrovna přátelsky. Zvlášťe v kloubech krystalky solí minerálů fungují jak celkem výkonné abrazivum. Své o tom vědí například nemocní artrózou. 

Naštěstí existuje řešení v podobě organických minerálů. 

Jaký je rozdíl mezi anorganickým a organickým minerálem? Organické minerály mají takzvanou chelátovou vazbu. Slovo chela je řeckého původu a v překladu to znamená klepeto. Nejlépe to vystihuje sevření minerálu mezi dvěma aminokyselinami. Terpve tak je  minerál pro tělo vstřebatelný.  Pokud organizmus dostane minerál v anorganické (nechelátové) podobě, musí si chelát nejdříve vytvořit, aby jej mohl vstřebat. Odtud pramení nízká vstřebatelnost anorganických minerálů.

Objevili jsme produkt, který nejen obsahuje všechny, pro tělo, potřebné minerály a stopové prvky, ale i většinu vitamínů a aminokyselin, a to vše v chelátové vazbě. Tím produktem je  výtažek z řasy Laminaria Japonica. Po mnohaletém vývoji se podařilo objevit způsob, jak tento výtažek udržet živý až do spotřeby, čímž je zajištěna jednak vysoká vstřebatelnost a jednak snadná vylučitelnost nevstřebaného materiálu. 

Více se dočtete zde: www.antibakterin.cz/sekce-laminaria-japonica/

Nakoupíte zde: www.antibakterin.cz/e-shop/mineraly-stopove-prvky-a-vitaminy/

 

Zpět